Klubbdag med Handicapen 5 november

  • 21 okt 2023

image: Klubbdag med Handicapen 5 november

Först springer vi orientering, sedan blir det grillning, fika och prisutdelning. Alla medlemmar kan vara med.  Plats: Djurholmens strövområde på Hallandsås. 

Bakgrund: Handicapen har arrangerats i klubben sedan 1961. Alla har samma möjlighet att vinna, oavsett orienteringsförmåga och löpstyrka. Först i mål vinner vandringspriset och äran att arrangera nästa års Handicapen.

Tävlingsform: Jaktstart. Startordningen avgörs genom ett handicapsystem, som i golf. Den som bedöms behöva längst tid på sig på banan tilldelas högst handicap och får starta först. Den på pappret snabbaste löparen startar sist. Först i mål vinner. 
Alla som klarar 3,5 km medelsvår bana kan vara med i huvudklassen.

Plats: Djurholmens strövområde, på Hallandsås, ca 30 min körväg från Laholm. Vägbeskrivning på Google maps:  Klicka här 

Banor:
Handicapen - 3,5 km medelsvår
Medelsvår 2,5 km (ej jaktstart)
Lätt 2 km (ej jaktstart)
Vill du inte tävla, är du välkommen att komma och springa valfri bana utom tävlan.  

Start: Från kl 11.15. Startlista för jaktstarten presenteras senast kl 18 kvällen innan på klubbens hemsida. På övriga banor är det fri starttid mellan kl 11.00 och 11.30.

Toalett: Finns vid parkeringen.

Anmälan:
Senast fredag 3 november kl 20.00 på mejl till fredrik@laholmorientering.se eller på telefon 0705-19 69 92. Anmäl dig även om du vill springa utom tävlan eller vill vara med utan att springa, så att vi kan planera kartutskrifter och mat.

Grillning och fika! Klubben bjuder på grillning och fika med dryck. I samband med detta hålls prisutdelning. Vid dåligt väder samlas vi i Hjärnarp OL:s klubbstuga ca 15 minuters bilväg från strövområdet. Anmäl om du behöver specialkost.

 

Välkommen önskar fjolårssegraren Fredrik